כיצד מעלים אתר וורדפרס לאוויר
וורדפרס הפכה להיות המערכת המובילה בעולם לבניית אתרים. כרגע למעלה מ-40% מהאתרים בכל הרשת בנויים באמצעות וורדפרס והמספר הזה רק הולך ומטפס למעלה ככל שהשנים עוברות. במאמר הזה נלמד איך לקחת אתר וורדפרס ולהעלות אותו לאוויר באופן הפשוט והקל ביותר.
נלמד איך אפשר לעשות את זה בשלבים ובצורה כזאת שכל אדם גם ללא רקע טכני בכלל יוכל לעשות את זה ללא סיוע של בונה אתרים או מתכנת בכמה שעות בודדות.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
שלב ראשון - בחירת אחסון ודומיין
השלב הראשון בתהליך של העלאת אתר וורדפרס לאוויר הוא השלב של בחירת האחסון. כאשר אנחנו מעלים כל אתר לאוויר אנחנו צריכים 2 דברים שיעזרו לנו לעשות זאת.
הדבר הראשון שאנחנו צריכים זה דומיין לאתר (הכתובת שאנחנו מכניסים בדפדפן על מנת להיכנס אל האתר) לדוגמה: webguerrilla.co.il.
הדבר השני שנצטרך זה אחסון אתרים ולשם אנחנו מעלים בפועל את הקבצים של האתר. ברגע שאנחנו מקשרים בין האחסון לדומיין אנחנו יוצרים מצב שבו אם מישהו מכניס את שם האתר בפועל הוא יכול לצפות בקבצים שנמצאים באחסון וכך עובדת השיטה של טעינת האתר מתוך האחסון מאחורי הקלעים.
בעת בחירת אחסון אתרים אנחנו יכול להחליט על אחסון אתרים בישראל ואנחנו יכולים גם להחליט על אחסון אתרים בחו"ל. היתרון המרכזי של אחסון בישראל הוא שיש תמיכה בעברית אבל לצד התמיכה רצוי גם לבצע השוואה של המשאבים שמקבלים ולהחליט מאיפה לרכוש את האחסון שיספק את התמורה הטובה ביותר.
הדבר השני שנרצה להחליט זה יהיה סוג האחסון שנבחר. בדרך כלל לאתרים חדשים ופשוטים לא יהיה צורך באחסון אתרים איכותי ויקר ובמרבית המקרים נוכל לבחור אחסון שיתופי פשוט וזול ולשדרג ככל שגודלים. חברות אחסון מסוימות מציעות גם אחסון וורדפרס שבדרך כלל עשוי להכיל הגדרות מיוחדות שיגרמו לאתר לעבוד בצורה מהירה יותר.
שלב שני – התקנת וורדפרס באחסון
לאחר שסיימנו לבחור אחסון ודומיין ולאחר שדאגנו שהאחסון והדומיין יהיו מקושרים מגיע השלב השני של התקנת וורדפרס על שרת האחסון.
קיימות 2 דרכים לבצע התקנה של וורדפרס על שרת האחסון. הדרך הראשונה היא לבצע את ההתקנה באופן ידני על ידי הורדת קבצי ההתקנה מהשרת של וורדפרס והעלאה שלהם באופן ידני אל שרת האחסון. לאחר ההעלאה יהיה צורך גם ליצור בסיס נתונים ולחבר בין קבצי ההתקנה לבסיס הנתונים.
השלב הידני לפעמים עשוי להיות מורכב למי שמגיע ללא רקע טכני וכאן מגיע השלב השני והפשוט יותר שבו אנחנו יכולים לבצע התקנה של האתר באופן מהיר דרך שרת האחסון.
בגלל שוורדפרס היא מערכת כל כך פופולרית מרבית שרתי האחסון יאפשרו לנו לבצע התקנה מהירה בכמה לחיצות של בודדות. בעזרת האפשרות של התקנה מהירה לא נצטרך להסתבך עם בסיסי נתונים ומתן הרשאות למשתמשים ופשוט נוכל במסך אחד לבצע כמה הגדרות פשוטות ולסיים להתקין את האתר בדקות בודדות.
שלב 3 – יצירת האתר
השלב האחרון בתהליך של העלאת אתר וורדפרס לאוויר הוא יצירה של האתר. בשלבים הראשונים סיימנו לרכוש אחסון ודומיין וסיימנו גם לבצע התקנה של האתר בשרת האחסון.
בשלב הזה כבר אמור להיות לנו אתר פעיל באוויר שאנחנו יכולים להיכנס אליו באמצעות משתמש וסיסמא ולערוך כל אזור שאנחנו רוצים בתוכו. מכאן מה שנותר לנו לעשות זה לדאוג ליצור את העמודים ולפרסם תוכן מעניין שיתקדם בגוגל ויגרום לצופים שנכנסים לאתר גם להישאר שם.
אם עוד אין לך רעיון לאיזה סוג אתר לבנות אז חשוב למצוא קהל יעד שאליו בא לך לפנות ולבסס את התוכן של האתר ואת העמודים השונים לפי קהל היעד. ביחד עם בחירת הנושאים חשוב גם ללמוד את הנושא של קידום בגוגל על מנת להבין איך לבנות את האתר באופן נכון שיביא לנו גולשים באופן אורגני.
בעת יצירת האתר חשוב לבצע ניסוי וטעייה ולראות מה עובד בצורה טובה ומה לא וללמוד מהטעויות על מנת לבנות את האתרים הבאים בצורה טובה יותר.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
בשנים האחרונות החשיבות של תצוגת האתר במובייל גדלה ואתר שלא מותאם למובייל יגרום להפסדים רבים. במאמר זה נדבר על חשיבות התאמת אתר למובייל.
מרבית האתרים הבנויים ברחבי הרשת הם אתרי תדמית שהמטרה שלהם היא להציג את מה שיש לעסק להציע. אם אתם עדיין לא בטוחים מה זה אתר תדמיתי כנסו למאמר הבא.
בין אם זה אתר תדמיתי, חנות וירטואלית, או פורטל קיימים סוגים שונים של אתרים. רוצים לדעת מה סוגי האתרים, מה המשמעות שלהם ואיזה סוג אתר יעבוד עבורכם? כנסו למאמר הבא.